Pista života u SARTR-u

Projekcijom filma ‘Pista života’ će biti okončan filmski program koji je održan u okviru ovogodišnjeg Modula Memorije Internacionalnog teatarskog i filmskog festivala MESS.

Dino Mustafić
Dino Mustafić
U nedjelju 28. aprila, 2013. godine od 20 sati u Sarajevskom ratnom teatru će biti prikazan dokumentarni film ‘Pista života’, reditelja Dine Mustafića, snimljen 1993. godine. Ulaz na projekciju je besplatan.

‘Film se bavi ispitivanjem jedne granične situacije ljudskog iskustva, gdje jedna linija, jedna crta, u ovom slučaju to je aerodromska pista, nekako razdvaja dva svijeta. Svijet života i svijet smrti. Na onom tamo svijetu, svijetu života, slobode i ljudske sreće, i onoga drugog svijeta koji podrazumijeva oduzimanje svih atributa ljudskosti civilizacije i čovječnosti.’, rijeli su reditelja.

Selma Spahić
Selma Spahić
U filmskom programu ovogodišnjeg Modula Memorije prikazani su filmovi ‘Četvrti dio mozga’ Nenada Dizdarevića, ‘Mirrors of War’ i ‘Rapporteurs de Gueress’ Patricka Chauvela, te ‘Djeca kao i sva druga’ Pjera Žalice.

Do kraja Modula Memorije 2013 na sceni Sarajevskog ratnog teatra će biti izvedene još dvije predstave u mjesecu maju, a to su: ‘Tajna džema od malina’ u režiji Selme Spahić, dok će Modul Memorije 2013 zatvoriti predstava ‘Izopačeni’ u režiji Andreja Nosova, koja će igrati na daskama SARTR-a 9. i 10. maja 2013. godine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *