Pjesnikinja Dara Sekulić proslavila 80. rođendan

Dara Sekulić
Dara Sekulić
SKPD Prosvjeta je protekle sedmice u Sarajevu obilježilo 80. rođendan Dare Sekulić, najveće žive bosanskohercegovačke pjesnikinje, predstavljajući četiri knjige koje je objavila u posljednje dvije godine.

Radi se o zbirkama poezije: “Sretna skitnica”, “Kasni dani”, u kojoj su uz saglasnost poetese objavljene i intervencije njenog sina Vitomira Požeka, te zbirke “Kameni kašalj” i “Go pauk”.

“Uz zahvalnost “Prosvjeti” moram reći da bi moja radost bila mnogo veća da me se Grad Sarajevo sjetio barem za ovaj jubilej.”, rekla je pjesnikinja, najavivši još četiri knjige koje priprema.

Na svečanosti obilježavanja 80. rođendana Dare Sekulić, koja je i dalje aktivna učesnica književnog prostora, prikazano je i “Vrelce”, film koji govori o njenom životu.

Dara Sekulić je dobitnica najviših društvenih priznanja i književnih nagrada. Laureat je Šestoaprilske nagrade Sarajeva, 27. julske nagrade, nagrade ZAVNOBiH-a, Zmajeve nagrade, Nagrade Društva pisaca BiH, nagrade ‘Skender Kulenović’ i brojnih drugih priznanja.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *