Plava večer za Željinih 90 godina

FK Željezničar
FK Željezničar
Obilježavanje 90. godišnjice FK Željezničar pod nazivom ”Plava večer” održana je u četvrtak uveče u kristalnoj dvorani sarajevskog hotela Holiday Inn.

“Plavu večer” je uveličalo oko 400 zvanica, među kojima se nalaze i brojni veterani i asovi sadašnjih i prošlih generacija FK Željezničara, a predstavljene su i Željine mlade generacije na kojima će se zasnivati budućnost kluba s Grbavice. Dio ulaznica je rezerviran za manji broj vjernih navijača i prijatelja kluba, a programom manifestacije planirana je i prezentacija retro dresa FK Željezničara koji će biti pušten u prodaju.

Legendarni nogometaš FK Željezničara Nikola Nikić je kazao da mu je večerašnji skup na kojem može pozdraviti stare i nove generacije kluba s Grbavice ”pokrenuo lavinu emocija”.

“Malo timova u svijetu je dočekalo 90 godina. Nadam se da će moj Željo dočekati i stotu godišnjicu, ali sigurno je da mi je bilo lakše postizati golove nego prepustiti se emocijama ovdje večeras. Bit dio jednog velikog Želje san je svakog dječaka”, izjavio je Nikić.

Pored zabavnog programa, zaljubljenici plavog kluba su upoznati sa projektom izgradnje novog stadiona te zajedno razmotriti ponuđena rješenja.

Sejo Sekson na Plavoj večeri u Holiday Innu (Sarajevo, 24. februar 2011)
Sejo Sekson na Plavoj večeri u Holiday Innu (Sarajevo, 24. februar 2011)
Sarajevski glumac Branko Đurić je pisao pjesme o FK Željezničaru i poznato je da je oduvijek bio navijač plavog kluba.

“Odrastao sam uz jednu generaciju Želje, ali ubrzo sam izgubio interes za sport i okrenuo se muzici i glumi. Željo mi je ostao u pamćenju u vidu jedne od najdražih uspomena iz djetinjstva i uvijek će tako biti. Mogu reći da je ispunio moja očekivanja bez obzira šta se desilo u budućnosti”, rekao je Đurić.

Planirano je da Željo u okviru programa obilježavanja 90. godišnjice u narednom periodu odigra prijateljsku utakmicu. Jedna od opcija je susret s zagrebačkim Dinamom, kao i sa nekim turskim prvoligašem. Navijači su predložili igranje utakmice s reprezentacijom BiH.

Aktuelni trener FK Željezničar Amar Osim i golman Ibrahim Šehić smatraju da je klub dosta napredovao u posljednje vrijeme, posebno nakon osvajanja prošlogodišnje titule prvaka BiH, te da će se Željo kvalificirati u prestižnije evropsko takmičenje ako nastavi s dobrim radom”.

“Situacija u klubu je sve bolja. Radimo jako dobro i mislim da se čak možemo kvalificirati u Ligu prvaka ako nastavimo takav trend.”, izjavio je Šehić.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *