Plivački miting za drugi rođendan Olimpijskog bazena Otoka

Plivački miting Sarajevo 2010
Plivački miting Sarajevo 2010
Plivački miting pod sloganom “Sport za sve na Olimpijskomâ” bit će održan u subotu, 28. augusta, na Olimpijskom bazenu Otoka povodom obilježavanja druge godišnjice Olimpijskog bazena.

U revijalnom dijelu mitinga od 8 do 14.30 sati učestvovat će osobe treće životne dobi, djeca članovi udruženja “Život s Down syndromomâ”, profesori sporta i tjelesnog odgoja i reprezentativci BiH u sjedećoj odbojci.

Nakon revijalnog dijela manifestacije, na programu su vaterpolo utakmice: GKVS Sarajevo – VK Mladost (juniori) u 16 sati, te VK Banja Luka – VK Vidra (seniori) u 17.30 sati.

Povodom obilježavanja godišnjice bazena, danas je održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni rezultati prošlogodišnjeg poslovanja bazena.

Direktor Olimpijskog bazena Mujo Gec je kazao da je prošla godina bila izuzetno dobra zbog velikog broja rekreativaca, ali i profesionalnih klubova i takmičara.

“Prošle godine smo imali oko 500.000 posjeta, što je vidno povećanje u odnosu na prvu godinu rada bazena. Ispunili smo većinu zacrtanih ciljeva, a borit ćemo se da plivanje i vaterpolo još više popularizujemoâ”, kazao je Gec.

Smatra da je najbitniji aspekt prošlogodišnjeg rada bazena veliki broj djece koja su naučila plivati putem vannastavnih aktivnosti: “Prije smo imali oko 87 posto djece u osnovnim školama koja nisu znala plivati, a danas, nakon pohađanja vannastavnih plivačkih aktivnosti, možemo reći da ih barem 87 posto zna plivatiâ”.

Nerednih godina, osim velikog broja takmičenja i turnira koje bazen organizuje svake godine, u planu je osnivanje jedinstvenog vaterpolo saveza, pokretanje centra vodenih sportova u saradnji s Fakultetom sporta i tjelesnog odgoja, iz kojeg bi se rukovodilo aktivnostima i motrilo na razvoj perspektivnih sportista, te plivanje za djecu iz vrtića, djecu s posebnim potrebama i drugih društvenih kategorija.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *