Počela rekonstrukcija drugog dijela Ferhadije

Nastavljena rekonstrukcija drugog dijela Ulice Ferhadija, na potezu od Ekonomskog fakulteta do ugla Apoteke ‘Stari Grad’ kod Katedrale.

Projekat rekonstrukcije Ferhadije podrazumijeva uklanjanje i odvoz postojećih ploča, izradu novog tampona, armirano-betonske podloge, slivnika i ivičnjaka, te ugradnju novih ploča od prirodnog granitnog kamena. Rekonstrukcijom je obuhvaćena i kompletna izmjena infrastrukture koja obuhvata vodovodne, plinske i telefonske instalacije, te izgradnju novih potrebnih priključaka za oborinsku kanalizaciju.

Trenutno se uklanjaju postojeće ploče s Ferhadije na dijelu oko Ekonomskog fakulteta. Kada ploče budu uklonjene, instalacije će se mijenjati naizmjenično s lijeve i desne strane ulice, u pravcu od Ekonomskog fakulteta do Katedrale.

Tokom izvođenja radova će jedna strana uvijek biti osposobljena za prolazak pješaka. Ukoliko vremenski uslovi budu povoljni, radovi bi mogli biti okončani 1. juna 2013. godine. Prva faza radova završena je u julu 2012. godine, na potezu od Gradske tržnice do Ekonomskog fakulteta.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *