Počela rekonstrukcija puta Faletići – Višegradska kapija

Namjera je da se stvore infrastrukturni uslovi za brži i održivi povratak stanovništva na području Mjesne zajednice Mošćanica.

Počela rekonstrukcija puta Faletići - Višegradska kapija (Sarajevo, 19. maj 2011)
Počela rekonstrukcija puta Faletići – Višegradska kapija (Sarajevo, 19. maj 2011)

Isijecanjem oštećenog asfalta na prvoj dionici, od džamije u Faletićima do kombi okretaljke, započeti su radovi na rekonstrukciji dionice puta Faletići – Višegradska kapija. Na ovoj dionici radiće se isijecanje oštećenog asfalta sa krpljenjem oštećenja, izdizanje šahtova, šibera i rešetki na potrebnu visinu i na kraju izrada nosivog i habajućeg sloja asfalta.

Po završetku prve dionice, pristupit će se izvođenju radova na preostale tri: druga dionica od kombi okretaljke do kasarne Faletići, u dužini od hiljadu metara, treća dionica od kasarne Faletići prema objektu Mjesne zajednice u ulici Sarajevskih Gazija u dužini od 190 metara, i četvrta dionica od kraja treće u ulici, Baruthana br. 42 do objekta Mjesne zajednice, u dužini 715 metara.

Sanacija puta Faletići – Višegradska kapija se radi u namjeri da se stvore infrastrukturni uslovi za brži i održivi povratak stanovništva na području općine Stari Grad Sarajevo, MZ “Mošćanica”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.