Počela sanacija prostorija Stare pravoslavne crkve

Sanacija požarom oštećenih prostorija Stare pravoslavne crkve na BaščaršijiProšle sedmice je započeta sanacija pomoćnih prostorija uz Staru pravoslavnu crkvu, koje su oštećene u požaru 6. maja 2010. godine.

Ovom sanacijom će biti urađena kompletna sanacija štete koja je uzrokovana požarom: obijanje maltera, saniranje zidova i podova, postavljanje nove krovne konstrukcije i crijepa, te saniranje svih instalacija, a trenutno se izvode radovi na postavljanju krovne konstrukcije, nakon čega će se postavljati crijep.

“Poslije požara, koji je izbio na pomoćnim prostorijama uz Staru crkvu i muzej, posjetili su nas načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen. Tada smo dobili obećanje da će nam pomoći u obnavljanju uništenog dijela, obzirom da je taj dio Crkve pod zaštitom države, a i nama je veoma bitan jer utiče na organizaciju našeg crkvenog života. Naime, to je prostor gdje stanuju službenici koji rade u crkvi. Mi smo uradili procjenu štete, koja iznosi oko 24'000,00 KM. Pola tog iznosa već uplaćeno je od strane Općine Stari Grad, tako da smo odmah počeli sa radovima. Radovi su počeli prije sedam dana i kao što možete vidjeti jako dobro napreduju,” riječi su Vanje Jovanovića, paroha Stare pravoslavne crkve na Baščaršiji.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *