Počeo drugi ciklus Male škole fotografije

U nedjelju 4. novembra 2012. godine, u sarajevskoj Galeriji Boris Smoje, održano je prvo predavanje u okviru Drugog ciklusa Male Škole Fotografije.

Drugi ciklus Male škole fotografije (Sarajevo, 4. novembar 2012)
Drugi ciklus Male škole fotografije (Sarajevo, 4. novembar 2012)

U prisustvu novih polaznika, ali i onih koji su pohađali i završili Prvi cikus MŠF, uvodno predavanje održao je Milomir Kovačević Strašni. Jedan od najboljih bh. fotografa sa stalnim mjestom boravka u Parizu i stalni gostujući predavač na Maloj Školi Fotografije, govorio je i razgovarao sa polaznicima o fotografiji uopšte, o svom dugogodišnjem iskustvu bavljenja fotografijom, te ulozi i trendu fotografije u savremenoj umjetnosti. Veoma slikovito i deskriptivno osvrnuo se i komentarisao svoju aktuelnu izložbu ‘Ulice i lica, sjećanja’, postavljenoj u ovoj galeriji.

Zanimljivo druženje proteklo je u znaku velikog interesovanja novih polaznika za fotografiju ali i obostranoj razmjeni mišljenja, iskustava i ideja na temu fotografije. Sa posebnom pažnjom novi/stari polaznici pratili su Kovačevićeve opservacije vezane za orginalnost i jedinstvenost projekta, na kojem je radio u saradnji sa svojom prijateljicom i umjetnicom Davorkom Anđelić, a koji je izuzetno prihvaćen i ocijenjen u javnosti.

Mala Škola Fotografije na ovaj način je startovala u treću godinu svoga postojanja, a sve u cilju da se fotografija promoviše na najbolji mogući način i da zauzme ono mjesto koje joj i pripada.

Već u narednom periodu biće održane nove radionice sa novim, zvučnim i autoritativnim predavačima.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *