Počinje najveća maturantska zabava na svijetu uz slogan STOP NASILJU

Maturanti srednjih škola Kantona Sarajevo su već krenuli s treninzima kako bi zajedno s još 30 000 maturanata 20. maja 2016. godine, ispred Sarajevo City Centra, otplesali zajedničku koreografiju, pokazujući zajedništvo i spremnost da u budućnosti sa svojim vršnjacima iz Evrope, koristeći pamet i znanje, preuzmu liderske uloge i zajedno nas povedu u ljepšu budućnost.

Maturantska Parada Sarajevo
Maturantska Parada Sarajevo

Ovogodišnjoj generaciji maturanata će se pridružiti i stipendisti Fondacije Hastor, koja je partner projekta i koja ove godine slavi deset godina postojanja. S obzirom da je Fondacija do sada stipendirala oko 1.500 djece, može se očekivati da će se na ulicama Sarajevo 20. maja 2016. godina naći preko 2.500 mladih u plavo-žutoj karnevalskoj povorci.
Ovogodišnja 10. maturantska parada vodi se pod sloganom STOP NASILJU, pa će maturanti imati priliku svojim primjerom pokazati da se svi problemi i susreti sa nepoznatima mogu riješiti dijalogom.
Treninzi će se održavati u ´Studiju 1´, u ulici Kolodvorska na broju 12, pa svi koji još uvijek nisu upoznati s terminima treninga i drugim pojedinostima vezanim za Maturantsku paradu, mogu se informisati putem Facebook stranice 10. maturantska parada Sarajevo 2016.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *