Podjela simboličnih pasoša

Biometrijski pasoš BiH
Biometrijski pasoš BiH
Centar za promociju civilnog društva najavio je za danas uličnu akciju, podjelu 2.000 simboličnih evropskih pasoša za građanke i građane Bosne i Hercegovine.

Akcija će biti provedena na jednom od centralnih gradskih trgova, ispred Katedrale, a cilj je skrenuti pažnju javnosti i izabranih predstavnika vlasti na značaj i potrebu uključenja svih kapaciteta, od nevladinih organizacija, institucija Evropske unije u BiH, domaćih i stranih donatora, do vlasti.

Simbolični evropski pasoš, koji će biti podijeljen građanima sadrži preporuke, konkretne korake koji moraju biti poduzeti da bi se u pravom smislu mobilizirali svi postojeći kapaciteti i time evropski put BiH koji nam predstoji učinio efikasnijim i bržim.

“Objedinjenje svih kapaciteta kroz jačanje dijaloga i saradnje svih u BiH jedini je način za ispunjenje neophodnih uvjeta koji nas očekuju na evropskom putu. Na taj način će građani uskoro u svojom rukama držati istinski bh. – evropski pasoš”, saopšteno je iz Centra za promociju civilnog društva.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *