Poetika topline u Zvonu

Poetika topline, Anesa Kadić
Poetika topline, Anesa Kadić
Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnosti Zvono poziva na izložbu skulptura kiparice Anese Kadić u Zvonu. Izložba pod nazivom POETIKA TOPLINE će biti otvorena u ponedjeljak, 15. januara 2018. godine od 21 sat, u galeriji Zvono (Obala Maka Dizdara 10). Na izložbi će biti predstavljeni aktovi i leptiri nastali od vune.

Djelovanje u neobičnom skulptorskom materijalu motivisano je autoričinom potrebom za povratkom prirodi te identifikacijom ženskog akta sa osobinama koje sam materijal podrazumijeva. Oni sugerišu mogućnost ličnih transformacija i transformacija u prostoru koje vode ka neometanoj slobodi.

Poetika topline, Anesa Kadić
Poetika topline, Anesa Kadić
Ove neobične i iznimno vješto urađene skulpture svjedoče o različitim emotivnim stanjima, te nužnosti ljubavi i nade koje prate preobrazbe od čahure u druge oblike. Izložba poziva na kretanje s prirodom i njeno istraživanje, a iako izvorno zamišljena i postavljena u prirodnom ambijentu, nadamo se da će svoje niti ugodno protkati kroz zatvoreni prostor i donijeti nam nedostajuće januarske topline i vedrine.

Anesa Kadić
Anesa Kadić
Anesa Kadić rođena je 1990. godine. Diplomirala je i magistrirala kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Dobitnica je nagrade „Alija Kučukalić“ za najbolju studenticu u školskoj 2011/12. godini. Iza sebe ima niz samostalnih i kolektivnih izložbi među kojima je samostalna izložba iz ciklusa „Žabe“ u galeriji Roman Petrović i izložba skulptura iz ciklusa „Poetika oblika u svjetlu mitskog i simboličkog“ u počiteljskom MLAZ-u.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *