Pola miliona za programe socijalne inkluzije, prevencije nasilja i obrazovanje mladih

Alija Behmen

Jučer su potpisani ugovori između 10 organizacija civilnog društva i Grada Sarajeva za provedbu Projekta “Jačanje lokalne demokratije II – LOD II”.

Projekat zajednički realiziraju UNDP BiH i Grad Sarajevo s ciljem rješavanja aktuelnih problema iz oblasti socijalne inkluzije, neformalnog obrazovanja mladih te prevencije nasilja.

Na raspisani konkurs prijavljena su 72 projekta, a njih 11 je izabrano. Za realizaciju izabranih projekata izdvojeno je 523.120,57 KM uz učešće Grada Sarajeva s 10 posto od ovog iznosa.

“Podrška ovim projektima pokazuje spremnost Grada Sarajeva da unaprijedi i intezivira suradnju s civilnim društvom, a u svjetlu Sporazuma o suradnji Grada Sarajeva i organizacija civilnog društva koji je usvojen na sjednici Gradskog vijeća u decembru 2010.”, rekao je gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen.

Samir Omerefendić

Predstavnik UNDP-a Samir Omerefendić istakao je da je cilj ovog projekta daljnji razvoj suradnje između jedinica lokalne samouprave i nevladinog sektora.

“Ukupan iznos koji UNDP izdvaja za ovaj projekt je 1,5 miliona eura i bit će realiziran u suradnji s 15 općina”, kaže je Omerefendić.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *