Policija radi na sprečavanju noćnih utrka

akcija MUP KSAutomobili i motocikli koji jure mnogo većom brzinom od dozvoljene centralnim ulicama Sarajeva često su znali biti uzroci saobraćajnih nesreća s tragičnim posljedicama.

Kako bi se suzbila ova pojava, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo napravilo je plan sprečavanja trka tako da se u narednom periodu mogu očekivati pojačane kontrole Saobraćajne policije. Utrkivanje automobilima i motociklima naročito je izraženo u kasnijim noćnim satima, tako da često ni radari i kamere ne predstavljaju prepreku ovakvim vozačima.

“Jedan od značajnih ciljeva Saobraćajne policije biće predupređenje i sprečavanje trka kako vozila, tako i motocikala na ulicama grada. Ovo se posebno odnosi na noćne sate, kada ćemo otkrivati, evidentirati i procesuirati trkače”, kazao je Željko Klisara, viši inspektor za inspekciju, koordinaciju i usmjeravanje u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Prema riječima Klisare, nastavit će se s otkrivanjem osoba koje se bave organizovanjem trka.

“Veoma je važno otkriti lokalitete odakle počinju i gdje završavaju trke, motiv ovakvih aktivnosti, te nastaviti sa sprečavanjem ove pojave na ulicama grada do njenog potpunog prestanka”, dodao je Klisara.

S obzirom na to da dolazi period kada se na ulicama može očekivati izlazak prvih motocikala i trkača, za očekivati je i akcije Saobraćajne policije koje će naš grad učiniti mnogo sigurnijim mjestom za življenje.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *