Poljaci odlučili sklopiti brak u Sarajevu

Željeli smo da dođu i naši prijatelji iz Poljske da uveličaju naše vjenčanje, ali i da vide kakvi su Bosanci i Hercegovci ljudi

Alexander i Anna Smywinski-Pohl izgovaraju sudbonosno DA
(Sarajevo, 29. juni 2013)

Alexander i Anna Smywinski-Pohl su dvoje mladih Poljaka, koji su se odlučili ove subote sklopiti bračnu zajednicu u Sarajevu, a za svoj nadamo se sretan pohod u zajednički život su odabrali sarajevsku Katedralu.

‘Za Sarajevo smo se odlučili kada smo prije nekoliko godina isplanirali put kroz balkanske zemlje. Međutim, dalje od Bosne i Hercegovine nismo otišli. Kada smo stigli u BiH, opijeni ljepotom ove zemlje i ljudima koji su dragi i dobronamjerni, odlučili smo da ne putujemo u druge balkanske zemlje, već da što bolje upoznamo BiH. Bili smo u Mostaru, Zenici, Banjoj Luci, Počitelju, Brčkom… i svugdje su nas primili s osmijehom. Bili smo i ostali oduševljeni.’, priča Alexander.

Alexander i Anna Smywinski-Pohl se prvi put fotografišu nakon davanja uzajamnih obećanja
(Sarajevo, 29. juni 2013)

Ideja da se vjenčaju upravo u Sarajevu došla je spontano, nakon prvoklasnog ručka u jednom sarajevskom restoranu u kojem ih je direktor restorana ljubazno počastio rakijom: ‘Ideja je došla nakon rakije.’, s osmijehom priznaju Alexander i Anna.

Pripreme za vjenčanje su počeli već u februaru kada su ponovo došli u Sarajevo, skijati na Bjelašnici: ‘Nemam riječi kojim bih vam objasnio koliko su se svi trudili da nam olakšaju papirologiju. Svi su pomogli, od Ambasade Poljske do mnogobrojnih prijatelja iz Sarajeva. Iskreno i od srca hvala svima koji su se potrudili da sve pripreme proteknu bez problema i stresa.’, dirnut je Alexander.

Alexander i Anna Smywinski-Pohl nakon prisezanja
(Sarajevo, 29. juni 2013)

Na vjenčanju je bilo i 25 njihovih prijatelja iz Poljske: ‘Željeli smo da dođu i naši prijatelji iz Poljske da uveličaju naše vjenčanje, ali i da vide kakvi su Bosanci i Hercegovci ljudi. Želimo da i oni vide ovu prekrasnu zemlju. Ne možemo zamisliti bolju startnu poziciju za naš zajednički život od Sarajeva i BiH.’, kažu mladenci, koji će nekoliko dana nakon vjenčanja otputovati na medeni mjesec u Indoneziju.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *