Pomoć u prevazilaženju izolacije djece u BiH

press konferencija uoči 7. KID'S FEST-aDanas je u prostorima VIP salona olimpijskog kompleksa Zetra održana press konferencija povodom održavanja 7. KID'S FEST-a.

Organizatori su potvrdili da su postignuti svi tehnički preduslovi potrebni za realizaciju ovogodišnjeg Festivala.

Zvanično otvorenje KIDS festivala će, kao i prethodne godine, obilježiti šarena parada u sklopu koje će povorka od nekoliko stotina učesnika proći centrom Sarajeva.

Tokom festivalskih dana uz bogati filmski program i ove godine će biti realizovano desetine kreativnih radionica uz učešće inostranih i lokalnih organizacija i aktivista. Potvrđen je dolazak holandskih perfomera OUT OF AREA čija je direktorica Anita Cosee najavila nezaboravni show program. Pored organizatora na današnjoj press konferenciji govorili su i predstavnici glavnih partnera Festivala.

Florence Bauer, predstavnica UNICEF-a, koji je ovogodišnji glavni partner KIDS festivala, izrazila je svoje zadovoljstvo izborom festivalskog slogana “Festival za svako dijete” koji je izveden iz generalnog slogana UNICEF-a.

“Nadamo se da će održavanje KIDS festivala pomoći u prevazilaženju izolacije djece u Bosni i Hercegovini pomažući izgradnju međuentitetskih mreža i jačanje razumijevanja među djecom različitih etnicčih skupina” rekla je Maria Farrar Hockley, prvi sekretar Delegacije Evropske unije u BiH.

Organizatori očekuju da će KID'S FEST, koji se održava u periodu od 11. do 16. juna 2010. godine, posjetiti više od 40'000 mališana iz cijele Bosne i Hercegovine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *