Pomozimo narodu Pakistana na Međunarodni dan Prve pomoći

Crveni križ / Crveni krstDanas se u svijetu obilježava “Međunarodni dan prve pomoći”.

Nacionalna društva Crvenog krsta, na ovaj dan, različitim aktivnostima ukazuju građanima zemalja u kojima djeluju na važnost pravovremene i pravilno pružene prve pomoći.

Pored toga, rad Crvenog krsta Bosne i Hercegovine, ove godine će, između ostalog, obilježiti i velika humanitarna akcija pomoći narodu Pakistana, ugroženom nedavnim katastrofalnim poplavama.

Od 1. septembra je pokrenut humanitarni telefoni za pomoć ugroženom stanovništvu Pakistana, pa se tako pozivom iz fiksne mreže BH Telekoma na 090 290 028 donira 1,25 KM, a s mobilne 1,26 KM, pozivom na 092 890 885 putem HT Mostar donira se 2,34 KM, dok se pozivom na 1412 kod Telekoma Srpske donira 1,17 KM. U spomenute iznose uračunat je PDV, a planirano je da akcija traje tri mjeseca.

Uplata za pomoć ugroženom stanovništvu Pakistana može se vršiti i putem žiroračuna na broj 140-101-00232857-56 kod Volksbank BH d.d. Sarajevo s naznakom “Za pomoć nastradalom stanovništvu Pakistana”.

Radi pomoći stanovništvu Pakistana štampani su i promotivni materijali, plakati i leci koji će biti distribuirani širom BiH.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *