Pomozimo Operu Narodnog pozorišta Sarajevo

Franjo TopićPredsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak Franjo Topić je u ime Središnje uprave HKD Napredak, svih članova i svoje osobno ime pozvao sve institucije vlasti, političke strukture i kulturnu javnost BiH da podrže teške napore kulturnih djelatnika Narodnog pozorišta Sarajevo za spas Opere ove pozorišne kuće, koja je kao takva jedina u našoj zemlji.

U saopćenju HKD Napredak se navodi da ekonomska kriza i recesija utječu na cjelokupnu situaciju u zemlji pa tako i na život institucija kulture, ali je neshvatljivo da državne strukture dozvoljavaju gašenje rada operne kuće, a time i operne umjetnosti u BiH.

Dodaje se da zemlja bez ulaganja u kulturu gubi temelje svoga identiteta i postaje bezlična u svijetu u kojemu traju samo umjetničke i kulturne vrednote.

“Ne dopustimo, stoga, osiromašenje kulturnog stvaranja i time nas samih te pokušajmo se svi zajedno, građani sa svojom sviješću i odgovorne institucije, kulturom i podrškom kulture, boriti za bolju, svjetliju i smisleniju budućnost”, navodi se u saopćenju.

Ističe se da Opera Narodnog pozorišta Sarajevo sa svojim umjetničkim djelovanjem treba i istinski zaslužuje svaku podršku, posebno u ovom trenutku kada se ništa više u tom pravcu ne smije odgađati.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *