Popravni ispit za studente

Vlada Vukoičić, trener KK BosnaTrener KK BOsna, Vlada Vukoičić se nada da će tim poslije poraza u Banjoj Luci izvući pouke i biti jači i pametniji.

>> najava događaja

KK Bosna ASA BHT će večeras u okviru petog kola lige 8 ugostiti ekipu mostarskog Zrinjskog. Nakon poraza od Borca, sarajevski “studenti” se imaju priliku vratiti na pobjednički put i nastaviti put ka zacrtanim ciljevima.

Najavu utakmice je dao trener Bosne Vlada Vukoičić, a pojasnio je i razloge zbog kojih je nakon neočekivanog rezultata u Banjoj Luci podnio ostavku, koja je odbijena.

“Kad je u pitanju utakmica sa Zrinjskim mogu reći samo da ne postoji nijedna druga opcija za nas osim pobjede. Nažalost sastav je ponovo pretrpio neke promjene zbog povrede Ikonića, a Hajrića i Suljagića je uhvatila neka viroza, pa imaju stomačnih problema. Zimić je i dalje upitan, ali ponavljam da u svakom slučaju idemo na pobjedu”, kaže Vukoičić.

Kako vidite ekipu Zrinjskog?
Zrinjski je tim koji je u ligu 8 ušao sa ambicijama da bude među prve 4 ekipe, odnosno da uđe u Final Four, a u Sarajevo dolaze rasterećeni. Imaju jako iskusnu ekipu, možda i previše iskusnu, obzirom da je Tomović najmlađi igrač sa 26 godina i jako su dobri napadači, a upravo takav stil igre i gaje.

A kako zaustaviti njihove napadače, naročito Sesara?
Ukoliko iskontrolišemo napad Zrinjskog igrat ćemo utakmicu koja više nama odgovara i leži, a to znači da moramo biti brži i agresivniji, a ne igrati poziciono. Sesar je svakako najveća opasnost za nas i mislim da je to možda jedini igrač u našoj ligi koji može da bude individualno dominantan u svakoj situaciji, a vjerujem da je najbolji način da se zaustavi takav napadač je da mu se neda da primi loptu. Osim Sesara ima još igrača koji znaju i koji su davali po 20 poena Vujičić, Džidić, Češković…

Za kraj nam recite zašto ste podnijeli ostavku poslije Borca?
Mislim da tim porazom nismo izgubili ni šanse ni ambicije da budemo prvi na kraju lige 8, odnosno da osvojimo prvenstvo, ali objektivno smo kvalitetnija ekipa od Borca i ta se utakmica morala dobiti i uz lošiju igru. Moj potez nakon utakmice je bio profesionalan, ljudski i moralan, ali drago mi je što imam podršku i nadamo se da ćemo iz svega ovoga izaći mudriji, jači i pametniji.

Karte su puštene u prodaju po cijeni od 5 KM za sve tribine. Utakmica počinje u 18 sati u dvorani “Mirza Delibašić”.

>> najava događaja

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.