Porodilište do kraja godine

Porodilište, SarajevoPremijer Kantona Sarajevo Besim Mehmedić i ministar zdravstva Mustafa Cuplov uvjerili su se da izgradnja Ginekološko-akušerske klinike na lokalitetu Jezero teče po predviđenoj dinamici.

Objekt u izgradnji kantonalni zvaničnici obišli su zajedno s direktoricom disciplina ginekologija, akušerstvo i pedijatrija KCUS-a Sebijom Izetbegović, te predstavnicima izvođača radova, firme “Unigradnjaâ”.

„Za završetak građevinskih radova na izgradnji Centra u ovoj godini budžetom Kantona Sarajevo predviđeno je 5.200.000 KM. Gradnja teče po planu, imamo čvrsta obećanja da završetak objekta možemo očekivati krajem godine, kako je bilo i predviđenoâ”, rekao je nakon obilaska premijer Mehmedić.

Kanton Sarajevo je od 2003. do danas za obnovu Centra izdvojio oko 22 miliona KM s pozicije Ministarstva zdravstva KS-a, od kojih je vlada Turske osigurala grant od šest miliona maraka, a Zavod zdravstvenog osiguranja KS-a 3.665.000 KM, saopšteno jeiz Kantona Sarajevo.

Obnovljena Pedijatrijska klinika svečano je otvorena 25. marta, dok se zvanično preseljenje Ginekološko-akušerke klinike u novoobnovljeni prostor na Jezeru očekuje krajem ove ili početkom sljedeće godine, rekla je direktorica Izetbegović i najavila da je naredni korak nabavka i instalacija opreme.

„Kanton Sarajevo i Bosna i Hercegovina dobit će savremeni objekt s kvalitetnom infrastrukturom i savremenom opremom, te sam uvjeren da će i osoblje koje će ovdje raditi u odličnim uslovima pružati vrhunsku zdravstvenu njegu i zaštitu kako budućim majkama, tako i njihovoj djeciâ”, istakao je ministar Cuplov.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *