Pošaljite račun u EU info centru

EU info centar organizuje projekciju francuskog filma „Pošaljite račun“

Envoyez la facture
Envoyez la facture

U cilju promocije evropske kulture, EU Info centar u saradnji sa Francuskim institutom u BiH i Eurochannel-om organizuje projekciju filma „Pošaljite račun“/„Envoyez la facture. Dugometražni film redateljice Clarie Devers dio je serijala „Crni niz“ iz 2009. godine od osam filmova nastalih kao plod susreta pisaca i režisera, a sufinansiran je iz EU programa Kreativna Evropa.
Prikazivanje filma biti će upriličeno u četvrtak 29. oktobra u prostorijama EU info centra u u zgradi Delegacije Evropske unije u BiH (Skenderija 3a) u Sarajevu sa početkom u 17:30 sati.

Film prati Ambroise Fridelance, propalu ilustratoricu naslovnica džepnih izdanja knjiga koja misli da će se spasiti prodajom porodičnih predmeta od vrijednosti. Ubrzo se pronalazi u mračnim stranama aukcijskih prodaja. Niko ne sumnja u okrutnost njene osvete.

Posjetiocima će se, prije projekcije obratiti NJ.E. Claire Bodonyi – ambasadorica Francuske u BiH, Donato Giuliani, direktor Francuskog instituta u BiH i Massimo Mina, voditelj odjela operacija za socijalni razvoj, civilno društvo i prekograničnu saradnju pri Delegaciji Evropske unije u BiH.
Nakon projekcije filma posjetitelji će moći učestovati u otvorenoj diskusiji o francuskoj/evropskoj kinematografiji sa predstavnicima Francuskog instituta u BiH.

Ulaz na projekciju filma je besplatan.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.