Posao za sve i ove godine

Poboljšanje komunalne čistoće grada, trgova, parkova, i drugih javnih površina, potom na hortikulturnom uređivanju grada, te čuvanju i održavanju uređenih javnih površina i vodotoka, posebno rijeke Miljacke.

Veliki park Sarajevo (foto: Mina Ćorić)
Veliki park Sarajevo (foto: Mina Ćorić)
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, direktor KJKP „Park“ Mustafa Resić i v.d. direktora JU Službe za zapošljavanje KS Sabina Durmišević potpisali su Sporazum o realizaciji Projekta „Posao za sve“ u 2012. godini.

Odabir 40 nezaposlenih osoba sa biroa na području grada vršiće Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Ovo je četvrta godina kako Grad Sarajevo sa svojim partnerima „Parkom“ i Službom za zapošljavanje KS uspješno realizuje ovaj projekat koji ima radno-proizvodni i socijalni karakter.

Angažovani radnici će obavljati poslove na poboljšanju komunalne čistoće grada, trgova, parkova, i drugih javnih površina, potom na hortikulturnom uređivanju grada, te čuvanju i održavanju uređenih javnih površina i vodotoka, posebno rijeke Miljacke.

Ovaj projekat je višestruko značajan i koristan za građane sa područja četiri gradske općine, koji će tokom ljetnjih mjeseci biti radno angažovani i ostvarivati sva prava iz radnog odnosa tj. primat će plaću, topli obrok i naknadu za prijevoz.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *