Posao za sve u 2010. godini

Posao za sve u 2010. godiniGradonačelnik Sarajeva Alija Behmen potpisao je danas s direktorima KJKP „Rad” Selimom Babićem, KJKP „Park” Rešadom Pašićem i JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Vahidom Muharemovićem Sporazum o realizaciji projekta „Posao za sve u 2010. godini”.

Projekat „Posao za sve u 2010. godini” podrazumijeva zapošljavanje nezaposlenih osoba sa područja grada Sarajeva u KJKP „Rad” i „Park” na period do šest mjeseci, u kojem će zaposleni radnici ostvarivati sva prava iz radnog odnosa.

„U ovoj godini planiramo zaposliti oko 120 osoba na period do 6 mjeseci u javnim komunalnim preduzećima „Rad” i „Park”, a za to vrijeme bit će skinuti sa evidencija Zavoda za zapošljavanje. Te zaposlene osobe će biti u radnom odnosu u komunalnim preduzećima i ostvarivati sva prava iz radnog odnosa, dakle, primat će pristojan osnovni lični dohodak, topli obrok i naknadu za prijevoz”, istaknuo je gradonačelnik Behmen.

Odabir nezaposlenih osoba sa biroa na području grada će izvršiti JU „Služba za zapošljavanje” KS. Angažirani radnici će vršiti poslove na poboljšanju komunalne čistoće ulica, trgova, parkova i drugih javnih površina, hortikulturnom uređivanju grada i čuvanju, odnosno održavanju uređenih javnih površina i vodotoka.

Gradonačelnik je podsjetio da je u prošloj godini kroz ovaj projekat prošlo 108 osoba, te da je i za ovogodišnji projekat iz budžeta Grada izdvojeno 1.000.000 KM.

„Za ovaj projekat opredijelila su nas dva osnovna cilja. Prvi je da se u vremenu ekonomske krize i rasta broja nezaposlenih zaposli određeni broj ljudi koji su prijavljeni na biroima rada, a drugi da se komunalna higijena i red u gradu Sarajevu podigne na viši nivo. Također nam je cilj da pomognemo našim nezaposlenim sugrađanima da bar u periodu od 6 mjeseci uživaju prava iz radnog odnosa”, dodao je Behmen.

Direktori tri preduzeća koji su potpisali današnji Sporazum istaknuli su kako se radi o višestruko značajnom i korisnom projektu, te su pohvalili Gradsku upravu i vijeće što su se odlučili da ga nastave i u ovoj godini.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *