Posjeta Srebrenici 2

Posjeta Srebrenici, 061 578 576

Društvo za kulturu “Stup”, u saradnji sa humanitarnom organizacijom “Bolje sutra” iz Blagaja, u periodu od 5. do 23. aprila 2010. godine pokreće akciju “Posjeta Srebrenici 2”.

Radi se o akciji prikupljanja osnovnih životnih namirnica i odjeće koja je namijenjena socijalno ugroženim porodicama Srebrenice. Posjeta će biti upriličena u subotu, 24. aprila 2010. godine, a prikupljena pomoć će biti dostavljena direktno na kućne adrese tih porodica.

Još u periodu osnivanja Udruženja, organizirana je prva humanitarna posjeta Srebrenici u novembru 2009. godine, a tom prilikom je prikupljena pomoć koja je uručena socijalno ugroženim porodicama okolnih sela Srebrenice i samog centra grada.

“Posjetili smo 130 porodica u Srebrenici, Potočarima i 9 okolnih sela – Nova Kasaba, Osmače, Sikirić, Pirić, Zalužje, Bjelovac, Biljača, Blječava, čogazi. Molim sve koji su u mogućnosti da učestvuju u ovoj akciji i pomognu nam u prikupljanju osnovnih životnih namirnica, te na taj način omoguće ovim porodicama pristojnu egzistenciju.”, pozvala je Naida Kurdija, organizatorica ove akcije.

Za više informacija možete pozvati Naidu Kurdiju na borj + 387 (0) 61 578 576.

Pogledajte emisiju TVSA posvećenu ovoj (izuzetno uspješnoj) akciji iz novembra 2009. godine:

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *