Poštovana gospodo Tanoviću i Kojoviću

Stav o kukavičkom ponašanju predstavnika ‘Naše stranke’, povodom odluke o pomoći i podršci osumnjičenika za ratne zločine

Reci NE!
Reci NE!

Stav političara:

“Smatrajući da je predmet rasprave u Skupštini bio toliko izvan njene nadležnosti i da se pretvorio u najjeftinije licitiranje borcima i patriotizmom, Danis i ja smo, iako prisutni u sali do samog glasanja, izvukli kartice iz glasačkih kutija i izašli. Smatrali smo da bi čak i glas protiv zaključka kojim se komentariše rad državnih bezbjedonosnih agencija i tužilastva bilo davanje legitimnosti ovog zakonodavnog tijela da se miješa u rad SIPA-e i Tužilaštva.”
Peđa Kojović, zastupnik Naše stranke u Skupštini KS

Stav građana:

Poštovana gospodo Tanoviću i Kojoviću,

Nakon što sam predsjednici Skupštine KS, a posredno i poslaniciima koji su glasali za sramotnu odluku kojom su i finansijski i moralno podržali osumnjičenje za ratne zločine, neprimjereno i nečuveno se umiješali u rad pravosuđa i izvršili direktan politički pritisak na te organe, poslala protestno pismo kao građanka i osoba koja aktivno koristi svoje biračko pravo, pišem i vama kao predstavnicima opozicije koji su odlučili da u “svemu tome” ne učestvuju. To, valjda, “nije vaš rat”!?

Kao neko ko se odlučio aktivno baviti politikom trebali biste znati da vas građani sigurno nisu izabrali da efikasno izbjegnete izjašnjavanje o važnim, teškim i često kontroverznim pitanjima tako što ćete se elegantno povući i djelovati po sistemu “I vuk sit i ovce na broju!”.

Ovakvo vaše ponašanje je u maniru salonskih zaštitnika demokatije i ljudskih prava koje danas, u situaciji u kakvoj živimo, ne znači ništa i koristi samo vama. Od vas kao predstavnika liberalnog dijela opozicije, nisam očekivala puno, pa za vas nisam ni glasala, ali kad ste već izabrani za poslanike odgovorni ste svim građanima, pa vam želim reći da sam očekivala da ćete imati hrabrosti, političke zrelosti i odgovornosti da izrazite svoj protest diskusijom na sjednici, a onda i glasanjem protiv ovakve odluke.

Ovako, smatram da ste se ponijeli kukavički i politički nezrelo i nedoraslo funkciji na koju su vas građani izabrali.

Sevima Sali-Terzić

Vezano: Ne slažem se

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *