Potpisan memorandum o razumijevanju Grada Sarajeva i Istočnog Sarajeva

Potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između Grada Sarajeva i Grada Istočno Sarajevo u vezi sa kandidaturom za EYOWF 2015. Grad Sarajevo i Grad istočno Sarajevo, uz podršku Olimpijskoj komiteta BiH, postali su kandidati za domaćina Evropskog zimskog olimpijskog omladinskog festivala – EYOWF 2015. godine, navedeno je između ostalog u Memorandumu o razumijevanju kojeg su danas potpisali gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Vinko Radovanović.

U zajedničkoj izjavi za medije, gradonačelnik Behmen je istakao da će ova dva grada krajem juna 2010. posjetiti Evaulacijska komisija Evropskog olimpijskog komiteta, a da će Generalna skupština Evropskog olimpijskog komiteta konačnu odluku o domaćinu ove značajne sportske manifestacije donijeti u novembru 2010. godine.

„Poslije sarajevske zimske olimpijade, ovo bi bila najveća sportska manifestacija koja bi vratila Sarajevo u žižu međunarodne pažnje u smislu organiziranja evropskih i svjetskih takmičenja. Pripreme na kandidaturi uveliko teku: blizu smo definiranja propagandnog materijala koji se tiče sportskih i turističkih sadržaja na našim olimpijskim planinama. Mi ne mislimo da ćemo biti poraženi. Ako i ne uspijemo, još ćemo intenzivnije raditi na prezentaciji sportskih i turističkih sadržaja koje imamo”, kazao je gradonačelnik Grada Sarajeva Alija Behmen.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Vinko Radovanović rekao je da su današnjim potpisom na Memorandum ozvaničene aktivnosti na ovom projektu koje traju već godinu dana.

„Drago mi je da Grad Sarajevo i Istočno Sarajevo pokažu da mogu da sarađuju i zajedno iznesu tako značajan projekat kao što je ovaj omladinski festival. Ovaj projekat predstavlja šansu da povratimo olimpijski duh i revitaliziramo postojeću i izgradimo novu infrastrukturu”, rekao je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Radovanović.

Dvojica gradonačelnika su se složila da Gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo neće moći sami iznijeti ovaj projekat. „Imamo obećanja od entitetskih ministarstava i Savjeta ministara BiH da će podržati ovaj projekat i nadamo se da će i entitetske Vlade to isto učiniti”, kazao je Radovanović, a Behmen je dodao da „pored članova OK BiH, očekuju da će na njegovoj promidžbi raditi i državni organi poput MVP.”

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *