Potpuno obustavljena isporuka gasa

‘Iskreno se nadamo da će oni i dalje biti naši vjerni potrošači i imati razumijevanja za ovu nastalu situaciju uz veliko izvinjenje Sarajevogasa.’, poručuju iz ove kompanije.

Sarajevogas Sarajevo
Sarajevogas Sarajevo
Jutros je u 8 sati došlo do potpunog prekida isporuke prirodnog gasa za Kanton Sarajevo.

U petak je BH Gas saopćio da je u prvom polugodištu tekuće godine imao smanjen nivo naplate od svih potrošača, posebno od Sarajevogasa i Fabrike glinice Birač i da su prinuđeni na krajnju mjeru ograničenja isporuke prirodnog gasa za Sarajevogas od ponedjeljka u osam sati.

Trenutno u sistemu postoje određene količine gasa, pa kupci Sarajevogasa ne osjete da je došlo do obustave prirodnog gasa.

Ekipe Sarajevogasa su na terenu i za sve korisnike koji imaju dugovanja prema ovom preduzeću, vrše prekide na mjernim linijama ili na prijemno regulacionim stanicama.

U toku su pregovori Sarajevogas sa BH Gasom da se izvrši ponovno puštanje gasa s reduciranim odnosno minimalnim količinama kako bi se osigurala funkcionalnost i sigurnost gasnog sistema.

Najavljane reducirane količine neće dovoljne pa će, ukoliko se ne uspije doći do dogovora, Sarajevogas pristupiti zatvaranju kupaca koji su dosad bili uredne platiše prema ovom preduzeću.

‘Iskreno se nadamo da će oni i dalje biti naši vjerni potrošači i imati razumijevanja za ovu nastalu situaciju uz veliko izvinjenje Sarajevogasa.’, poručuju iz ove kompanije.

Dugovanja

Dugovanja koja postoje od preduzeća Toplane iznose 73 miliona KM, a dug koji Sarajevogas na današnji dan ima prema BH Gasu iznosi 37 miliona KM.

Najveći neplatiša prema Sarajevogasu su preduzeća Toplane i bez značajnijeg uključenja Vlade Kantona Sarajevo i resornog ministra ovaj problem se neće riješiti.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *