Potraga za braćom Češljar

Sarajevska policija traga za braćom Harisom i Mirusom Češljarom koji su prošle sedmice u ulici Džemala Bijedića naoružani upali u stan jednog para od kojih su otuđili određenu sumu novca, dva mobitela, gardarobu i automobilske ključeve.

Haris i Muris Češljar, potjernica

Pripadnici MUP KS su, u akciji koja je izvedena prije dva dana, zaplijenili drogu, novac, aresenal oružja,a tom prilikom je, u Vogošći, uhapšeno pet osoba.

Uhapšeni su braća Fuad, Suad i Nihad Numanović, Edin Ragipović i Haris Bašalić, a kod njih je pronađeno 2,5 kilograma narkotičkih sredstava, tržišne vrijednosti preko 100'000 maraka, automatska puška, velika količina municije, bomba i novac koji potiče od kriminala. Otkrivena je i laboratorija za proizvodnju droge.

Bosna i Hercegovina postala je utočište za narko i druge oblike kriminala i laboratorije za smrt mladih, jer i kad se otkrije kriminal pojavljuje se problem nepostojanja adekvatnog sistema koji bi se pobrinuo za kriminalce.

“Prema našim informacijama, preko 400 pravosnažno osuđenih lica šetaju slobodno što po kantonu što po Federaciji BiH”, saopštio je Predrag Kurteš, načelnik krim-policije KS.

Samo u ovoj godini policija je u kantonu Sarajevo zaplijenila preko 15 kilograma droge,a uz drogu i arsenale oružja.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *