Potreba da se odužimo narodu

trening fudbalske reprezentacije BiH u TallinuSelektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Miroslav Ćiro Blažević, uoči prvog susreta baraža sa Portugalom, je izjavio kako ima još samo jednu dilemu oko sastava tima koji će u subotu u 21:30 sati istrčati na lisabonski stadion Luz.

U terminu odigravanja utakmice fudbaleri Bosne i Hercegovine su sinoć obavili posljednji trening, nakon kojeg je Blažević objavio i konačan spisak. Selektorova dilema je ko će biti na golu naše selekcije, nedovoljno oporavljeni Kenan Hasagić, Nemanja Supić ili Asmir Begović.

“S Hasagićem još nisam obavio razgovor. On je za mene naš prvi golman. Ako bude zdrav, on će braniti”, kaže Blažević.

Selektor je naglasio da naš tim u subotu očekuje težak zadatak jer igramo s jednom od najjačih reprezentacija svijeta.

“I pred toga imam velika nadanja. Mislim da i Bosna i Hercegovina posjeduje jaku reprezentaciju. Motiv koji je pred nama neuporedivo je veći od bilo kojega. Imamo potrebu da se odužimo ovom narodu, imamo privilegiju da ga obradujemo, jer je on to zaslužio”, naglasio je Blažević.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će sutra imati podršku više od 5'000 navijača naše najbolje selekcije. Naše fudbalere u glavnom gradu Portugala prati velika ekipa domaćih novinara i političara, među kojima su i premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović te visoki predstavnik Valentin Inzko.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *