Potreba za pojačanim nadzorom područja Skakavac

Vodopad Skakavac, Sarajevo, BiHPovodom prijave Rendžerske službe Uprave za zaštićena područja preduzeće “Sarajevošumeâ”, o učestalom boravku sumnjivih lica i vozila na području Spomenika prirode “Skakavacâ”, Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo je zatražilo pojačan nadzor policijskih uprava Centar i Stari Grad Sarajevo.

Naime, u posljednjih mjesec dana primjećeno je kretanje nepoznatih lica koja koriste prilazne puteve zaštićenom području iz pravca Vučija Luka i Bukovik, a za koje se sumnja da im je namjera nelegalna sječa šuma i slične nedozvoljene aktivnosti.

Podsjećamo da je na prostoru Spomenika prirode zabranjena svaka eksploatacija šume, budući da se radi o visokovrijednim i rijetkim listopadnim i četinarskim vrstama, ne samo na našem prostoru nego i šire u Bosni i Hercegovini i regiji.

S ciljem očuvanja šumskog bogatstva koje se nalazi u neposrednoj blizini grada, Ministarstvo upućuje poziv i svim građanima da informacije o sumnjivim osobama koje primjete na ovom prostoru, dojave na telefon 033/667-775, a radi pravovremenog reagovanja Rendžerske službe i policijskih uposlenika.

piše: Azra čozo

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *