Požar – Krađa – Saobraćajne nezgode

Saobraćaj u SarajevuU protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 30 saobraćajnih nezgoda, od toga 27 sa materijalnom štetom i 3 sa nastradalim licima, kojom prilikom je jedna osoba smrtno stradala, 2 osobe teže, a 2 lakše povrijeđene. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 16 vozača, 3 lica zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita i 2 motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole.

Požar
Dana 12.03.2003.godine oko 11,45 sati, u ulici Pijačna, općina Ilidža, u krugu firme »Bosna Putevi« d.d. Sarjevo, došlo je do požara na havarisanom putničkom motornom vozilu marke »Fiat Dukato«, bez reg. oznaka, kao i na pomoćnom objektu, vlasništvo navedene firme. Požar je lokalizovan od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je nastupila materijalna šteta. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak PPZ-a. Izvršenim uviđajem je konstatovano da je do požara došlo usljed sječenja rezervih djelova sa vozila od strane radnika. Službenici policije nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja.

Krađa
Dana 12.03.2009.godine u 17,40 sati u ulici Kurta Šorka, općina Novi Grad Sarajevo, službenici policije III PU lišili su slobode O.M., rođen 1982.godine u Priboju, gdje je i nastanjen, bez prijavljenog mjesta boravka u BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 286. KZ F BiH (Krađa). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a O.M. je predat u Odsjek za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Službenici policije nastavljaju rad na dokumenotvanju kriminogenih aktivnaosti navedenog lica.

Saobraćajne nezgode
Dana 12.03.2009.godine oko 14,45 sati, na raskrsnici ulica Bulevar Meše Selimovića i VII Transferzala, općina Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke »Renault 5«, reg. oznake 435-J-759, kojim je upravljao vozač A.L., rođen 1929.godine, nastanjen u Sarajevu i putničkog motornog vozila marke »Audi 100«, reg. oznake 281-T-458, kojim je upravljao vaozč A.Dž., rođen 1970.godine, nastanjen u Sarajevu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede (fraktura desne nadlaktice) zadobila je putnik iz vozila »Renault 5«, A.Z., rođena 1945.godine, nastanjena u Sarajevu, a ljekarska pomoć joj je ukazana u KC bolnice Koševo. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Dana 12.03.2009.godine oko 23,45 sati, na kolovozu ulice Nerkeza Smailagića, općina Novi Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do skretanja van kolovoza, a potom udara u metalni nosač saobraćajnog zanaka i metalni stub ulične rasvjete, putničkog motornog vozila marke »Renault 18«, reg. oznake 855-T-467, kojim je pod dejstvom alkohola, bez položenog vozačkog ispita, upravljao T.E., rođen 1973.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život je zadobio putnik u vozilu, B.S., rođen 1948.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, koji je dana 13.03.2009.godine oko 02,00 sati, od zadobijenih povreda preminuo u KC bolnice Koševo. Neutvrđen stepen povreda zadobio je T.E.,a ljekraska pomoć mu je ukazana u KC bolnice Koševo, gdje je na Klinici za radiologiju zadržan na daljem liječenju. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *