Poziv svjedocima Batkovih zločina

Veselin Vlahović Batko u trenutku hapšenja u martu 2010. godine u Španiji
Veselin Vlahović Batko u trenutku hapšenja u martu 2010. godine u Španiji
Posebni odjel za ratne zločine Tužilaštva BiH, provodeći istragu protiv osumnjičenog Vlahović Veselina Batka, zbog ratnih zločina počinjenih na području sarajevskih naselja Grbavica i Vraca, tokom 1992. i 1993. godine, poziva sve žrtve i svjedoke ratnih zločina, koje je počinio osumnjičeni Veselin Vlahović.

Poziv se odnosi na sve koji do sada nisu davali izjave ili nisu bili saslušavani od strane ovlaštenih policijskih i tužilačkih službenika, a upućen je i članovima porodica žrtava i svjedoka koji su emigrirali u treće zemlje da Tužilaštvu BiH dostave svoje sadašnje kontakt podatke.

Javiti se možete Tužilaštvu BiH putem telefona 033 707 113, 033 707 400, ili Državnoj agenciji za istrage i zaštitu – SIPA, ili putem broja “Krimolovci” – 080 020 505.

Nakon izručenja osumnjičenog Vlahović Veselina rad na predmetu je intenziviran u pravcu podizanja optužnice, te je u Tužilaštvu BiH u protekla 2 mjeseca saslušan veći broj svjedoka.

Provodeći istragu, koja je već dva puta proširena radi saznanja do kojih se došlo, Tužilaštvo BiH došlo je do informacija o postojanju većeg broja žrtava i svjedoka koji do sada policijskim i tužilačkim institucijama nisu davali iskaze, u svojstvu svjedoka o krivičnim djelima ratnih zločina za koja se sumnjiči Vlahović Veselin.

Obzirom na to da se radi o vrlo obimnom predmetu, a želeći da ni jedan počinjeni zločin ne ostane neprocesuiran, ovim putem pozivamo građane na saradnju, saopćeno je iz Tužuilaštva BiH.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *