Poznati dobitnici Šestoaprilske nagrade i Ključa grada Sarajeva

Članovi Odbora Gradskog vijeća Grada Sarajeva za dodjelu Šestoaprilske nagrade izglasali su u ponedjeljak ovogodišnje dobitnike Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva, Ključa grada Sarajeva i Sarajevske pahuljice.

Ključ grada Sarajeva

Tako je već poznato da će dobitnici pojedinačne Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva biti Mirsad Fazlagić u domeni sporta, Milomir Kovačević Strašni u domeni kulture, te dr. Hadžan Konjo u domeni zdravstva i socijalne zaštite. Kolektivna Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva će biti dodijeljena Udruženju OBRAZOVANJE GRADI BIH pod vodstvom Jovana Divjaka.

Utvrđen je i prijedlog da ovogodišnji dobitnik KLJUČA GRADA SARAJEVA bude visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko, dok su dobitnice SARAJEVSKE PAHULJICE – Irma Juhić (učesnica Specijalne olimpijade), te učiteljice Sanela Ljumanović i Anisa Šetkić Sendić, koje su zbog gluhonijemog učenika cijeli razred naučile znakovni jezik.

Šestoaprilska nagrada grada Sarajeva se dodjeljuje istaknutim pojedincima, grupama i kolektivima za značajna ostvarenja i izuzetne uspjehe u radu, postignute u svim područjima političkog i društvenog života. Dobitnici se nagrađuju za kontinuirani rad i iznimna djela u oblasti privrede, nauke, kulture, vaspitanja i obrazovanja, tehnike i tehnologije, sporta, zdravstva i socijalne zaštite, zaštite životne sredine, te u područjima rada i stvaralaštva. Nagrada se dodjeljuje bez obzira na godinu ostvarenja nagrađenog uspjeha, a od ključne je važnosti da djela doprinose ukupnom unapređenju i razvitku grada Sarajeva.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *