Poznati nosioci programa Mostar Blues Festivala

Mostar Blues FestivalOvogodišnji, osmi po redu, Mostar Blues Festival će biti održan od 16. do 18. jula 2010. godine.

Organizatori su već najavili prve učesnike, među kojima se izdvajaju Deborah Coleman, vrhunska američka blues gitaristkinja i autorica, čijim koncertom će biti otvoren 8. Mostar Blues Festival.

Drugu večer će nastupiti legendarna pjevačica iz Hrvatske Zdenka Kovačiček, koja će održati koncert pod nazivom “Tribute to Janis Joplin”, dok će posljednje festivalske večeri Mostarom prašiti kultni beogradski sastav Partibrejkers.

U toku su pregovori sa vrhunskim blues muzičarom Carlom Reuterom, kojeg još zovu i “The king of the one-man blues”. Za neupućene, Carl Reuter je inače Trogiranin, kantautor, tvorac tekstova i muzike, aranžer, producent i snimatelj.

Kao i svake godine predviđeni su nastupi mladih grupa iz regije i projekcija filma The Rose, koji govori o životu i djelu Janis Joplin.

Blues grupe i autori koji žele učestvovati na 8. Mostar Blues Festivalu trebaju najkasnije do 15. aprila 2010. godine poslati svoju muzičku biografiju, kontakte i snimak na CD-u, na adresu: Muzički centar Pavarotti, (za Mostar Blues Festival), ulica Maršala Tita 179, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *