Predano više od 100 izjava u predmetu Batka Vlahovića

Veselin Vlahović - Batko (Monstrum s Grbavice)Udruženje “Žena-žrtva rata” redovno putem protokola Tužilaštva BiH – Odjelu za ratni zločin dostavlja prikupljene izjave od žena-žrtava rata (seksualno zlostavljanih i silovanih i svjedoka očevidaca).

„Ponovo smo predali više od 100 prikupljenih izjava u predmetu ratnog zločinca Veselina Vlahovića Batka i drugih koji su počinili ratni zločin na području općine Novo Sarajevo”, saopćeno je iz ovog udruženja.

U saopćenju se navodi da će kroz izjave žrtava i svjedoka očevidaca Tužilaštvo BiH imati saznanje o drugim žrtvama i svjedocima koje se spominju kroz izjave, a njih je na desetine, kao i počinilaca zločina.

„Tužilaštvo BiH – Odjel za ratni zločin će kroz dostavljene izjave formirati bazu podataka o većem broju žrtava i svjedoka očevidaca kao i ratnih zločinaca. Kroz izjave žena-žrtava rata i svjedoka očevidaca Batku se stavlja na teret silovanja, seksualna, zlostavljanja, ubistva, klanja, spaljivanja, fizičko zlostavljanje, premlaćivanje, nakaženje, pljačkanje, etničko čišnje nesrpskog stanovništva”, navodi se u saopćenju.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *