Predložen pritvor za uhapšene u akciji “Tara”

Tužilaštvo BiHTužilac Tužilaštva BiH uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za tri osobe, lišene slobode u okviru akcije „Tara”, osumnjičene za krivično djelo organiziranog kriminala i krijumčarenje osoba.

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za slijedeće osobe:

– Kadušić Agana, rođenog 1960. godine, nastanjenog u Novom Gradu/Bosanskom Novom, lišenog slobode u Sarajevu,
– Bašić Zorana zvanog „Colo” rođenog 1964. godine, nastanjenog u Posušju, lišenog slobode u Posušju i
– Bašić Marinka, rođenog 1961. godine, nastanjenog u Posušju, lišenog slobode u Posušju.

Oni se sumnjiče da su počinili krivično djelo organiziranog kriminala iz člana 250. KZ BiH u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje osoba iz člana 189. KZ BiH.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, mogućnosti uticaja na svjedoke i saučesnike i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli počiniti novo krivično djelo.

Dvije osobe koje su lišene slobode, nakon saslušanja puštene su da se brane sa slobode, a još uvijek se traga za dvojicom osumnjičenih.

U okviru akcije kodnog naziva „Tara” koju provode policijski i pravosudni organi više zemalja, u Tužilaštvu BiH donesena je naredba o sprovođenju istrage protiv 23 osobe.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.