Predškolsko obrazovanje je obavezno!

Predškolsko obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo je izvršilo pripreme za početak realiziranja Obaveznog predškolskog obrazovnog programa za djecu koja sljedeće godine polaze u 1. razred osnovne škole.

Spiskovi sa imenima i prezimenima djece, te raspodjela djece u grupe i raspored rada odgajatelja mogu se naći na oglasnim tablama vrtića i škola te na taj način roditelji mogu biti informisani u kojem terminu su obavezni dovesti dijete u vrtić ili školu.

Djeca će jednom sedmično, u trajanju od četiri školska časa, po 30 minuta (ukupno 2 sata), boraviti u predškolskoj ustanovi ili osnovnoj školi.

Roditelji, koji do sada još nisu izvršili svoju zakonsku obavezu i upisali djecu u najbliži vrtić ili osnovnu školu predviđenu za realiziranje Obaveznog predškolskog odgojnog programa, pozvani su da to učine čim prije.

Izuzetna je važnost ove obaveze, a kako bi djeca na vrijeme krenula u realiziranje programa i u toku školske godine ispunila fond od 150 časova pohađanja ovog programa namijenjenog kvalitetnoj pripremi djece za polazak u školu.

Za sve dodatne informacije se možete obratiti na telefon Ministarstva obrazovanja i nauke KS, na broj telefona 562 132.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *