Predstava Dine Mustafića osvojila je Grand Prix u Umagu

Zlatni lav, UmagPredstava “Bliže”, Slovenskog narodnog gledališča iz Maribora, u režiji Dine Mustafića, osvojila je Grand Prix na 11. Međunarodnom festivalu kamernog teatra “Zlatni lav Umag 2010”.

Nagrade su osvojili i glumci koji igraju u ovoj predstavi Nataša Matjašec Rošker i Branko Jordan, a predstava je osvojila i nagradu publike.

Od 2. do 10. jula u takmičarskoj konkurenciji

“Kao reditelju, posebno mi je drago kada se podudare ukusi publike i žirija, kao što je to bio slučaj na ovom festivalu. Međutim, ove nagrade znače mi i više kad znam da su u konkurenciji bili izvrsni teatarski umjetnici kao što su Paolo Magelli, Aco Popovski, Eduard Miller, od kojih su neki čak i moji uzori”, komentarisao je Dino Mustafić ove nagrade.

“Bliže” je predstava rađena prema tekstu Patricka Marbera, jednog od najmodernijih britanskih pisaca. Centralna tema su odnosi među ljudima ispričana na neobičan način kroz četiri specifična i kompleksna karaktera s elementima tragikomike. Predstava u režiji Dine Mustafića premijerno je odigrana 5. februara 2010. godine.

U predstavi osim nagrađenih glumaca Nataše Matjašec Rošker i Branka Jordana igraju Eva Kraš i Matevž.

Festival “Zlatni lav Umag 2010” je ugostio 10 predstava iz Makedonije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *