Categories
Sarajevske novosti

Predstavljen projekat najvećeg trga u Sarajevu

Ukoliko budu ispunjeni svi neophodni uslovi, gradnja podzemnih garaža u ulici Šahinagića (preko puta Vijećnice), trebala bi početi na proljeće 2014. godine.

Predloženi izgled trga iznad podzemnih garaža u sarajevskoj ulici Šahinagića
Predloženi izgled trga iznad podzemnih garaža u sarajevskoj ulici Šahinagića

Kako je predviđeno izvedbenim projektom, podzemne garaže bi imale 155 parking mjesta, a ujedno bi bio riješen i nadzemni dio garaža. Vrijednost radova iznosi 5,7 miliona konvertibilnih maraka, a početak izgradnje je planiran za proljeće 2014. godine.

Podzemna garaža će biti izgrađena na površini od 3.500 kvadratnih metara. Nadzemni dio je planiran za gradnju trga i zelenih parkovskih površina sa sadržajima za djecu. Javna garaža je planirana na dvije podzemne etaže s površinom od 5.000 kvadrata i 155 parking mjesta. Na prvom nivou će biti sagrađen i javni toalet.

Drveće u parku će biti zamijenjeno novim, a travnati dio sadašnjeg parka će biti znatno veći. Trg će biti popločan, a nova bina će se koristiti za sve manifestacije i biće postavljena tokom cijele godine. Na trgu koji će površinom biti najveći u Kantonu Sarajevo biće postavljeni i vodoskoci.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *