Premijera lutkarske predstave Mali princ

Studio lutkarstva Sarajevo, u koprodukciji sa Altteatrom i Kulturno-sportskim centrom iz Bugojna, najavljuje premijeru lutkarske predstave „Mali princ” koja će biti izvedena na otvaranju 18. Susreta lutkarskih pozorišta/kazališta BiH u Bugojnu, 21. septembra 2010. godine.

Lutkarska predstava Mali princ
Lutkarska predstava Mali princ

Radu na ovoj predstavi predhodile su kreativne radionice u kojima su učestvovali mladi umjetnici koji su, svako na svoj način, istraživali značenja i simboliku ovog Egzyperijevog djela, te ih prevodili u scenske znakove i na jezik metafora. Kako je Studiju lutkarstva imanentan takav postupak u radu, saradnja sa Altteatrom i Kulturno-sportskim centrom iz Bugojna, doprinjela je da se proces teatarskog i lutkarskog istraživanja i afirmiranje kreativnosti mladih stvaralaca, promovira u novu, ali neophodnu, metodu pristupa i rada u našem teatru.

Autorski tim, predvođen dramaturgom i rediteljem Dubravkom Zrnčić-Kulenović, povjeren je likovnim umjetnicama koje su autori scenografije, lutaka i video animacija: Anji Perišić, Naidi Begović, Adisi Vatreš i Irmi Vatrić, zvučna kulisa Jasenku Pašiću, te glumcima Sonji Goronja, Slavenu Vidaku i Jasminki Požek-Božuta.

Predstava Mali princ namjenjena je, osim učenicima viših razreda osnovnih škola, i svakome onome ko još uvijek vjeruje u prijateljstvo, ljubav i u čovječnost. Također, kroz ovu predstvu upućujemo opomenu svakome ko nema razvijeni osjećaj za očuvanje prirode te civilizacijski otpad prihvata kao svoju duhovnu pustinju.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *