Premijera Pospankovog filma

U subotu, 15. septembra 2012. godine od 20 sati, u Sarajevskom ratnom teatru će biti održana premijerna projekcija kratkog dokumentarno-igranom filma ‘Paradajz’, baziranog je na ‘Dnevniku bosanskog vojnika’, autora Saudina Bećirevića.

Scena iz filma 'Paradajz'
Scena iz filma ‘Paradajz’
Riječ je o dokumentarno-igranom filmu koji se bazira na istinitoj priči. Scenarij je pisan po knjigama Saudina Bećirevića ‘Bore oko očiju’ i ‘Na putu u nepoznato’.

Saudina sa 18 godina zatiče rat 1992, kao i ostale građane Sarajeva i Bosne i Hercegovine, od kojih se niko nije nadao takvoj tragediji. Puno stanovnika napušta grad, a Saudin ostaje u njemu da ga brani. Kratki dokumentarac prati Saudinove misli, prikazuje događaje, i nastoji istaći prijateljstvo i nadu u prokletom ratu.

Šta sve omladina danas želi za svoj 18-i rođendan: auto, novi mobitel… Saudinov jedini poklon za osamnaesti rođendan bio je obični paradajz. A sam rođendan – samoća i nada da se preživi još jedan dan. Ovo je ujedno i sjećanje na vrijeme kada su skoro svi pomagali jedni drugima, a prijateljstvo je bilo cijenjeno mnogo više nego danas.

Paradajz, trailer

Režija: Sabina Sidro
Narator: Izudin Bajrović
Montaža, fotografija, muzika: Nino Pršeš
Uloge: Adem Smailhodžić, Adi Hrustemović, Adnan Goro, Amila Terzimehić, Damir Kustura, Dino Aganović, Elda Avdić, Halil Sulejmanović, Melisa Šuško, Mirsad Tuka.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *