O prevozu do izletišta Mojmilo

Do izletišta bi dolazio minibus koji sada vozi na relaciji Otoka – Vrbovska. Iz GRAS-a imamo obećanje da će do produžetka linije doći u ovoj godini

Sarajevsko izletište Mojmilo

Izgradnja minibuske okretnice na lokalitetu Park-šume “Mojmilo” je u završnoj fazi i uskoro bi trebalo da profunkcioniše prevoz do ovog izletišta, izkavila je Hazima Pecirep, savjetnik načelnika za ekonomska pitanja u općini Novi grad.

“Do izletišta bi dolazio minibus koji sada vozi na relaciji Otoka – Vrbovska. Iz GRAS-a imamo obećanje da će do produžetka linije doći u ovoj godini”, rekla je Pecirep.

Nakon usvajanja budžeta ove općine biće realizovane i druge aktivnosti s ciljem revitalizacije ovog izletišta. U saradnji sa preduzećem “ZOI '84” planirana je izgradnja skijaških staza za djecu.

“U aprilu počinjemo izgradnju jednog od dva skijališta. S obzirom na to da ne postoje imovinskopravne prepreke, prvo ćemo izgraditi skijalište prema naselju Mojmilo. Projekat uključuje postavljanje tubinga, dječjeg ski-lifta i male skakaonice”, istakla je Pecirep i dodala da će skijalište s Dobrinjske strane biti realizovano nakon otkupa potrebnog zemljišta.

Ideja je da ovaj park građanima može ponuditi uslove za rekreaciju i opuštanje u prirodi.

“Završili smo izgradnju eko-kuće, ali ona neće biti, kako su neki pomislili, kafana, već jedno lijepo odmaralište za sve rekreativce i ljubitelje prirode, u kojoj će se moći odmoriti, popiti kafu ili čaj. Njena prvenstvena namjena jeste održavanje raznih ekoloških seminara, radionica i škola u prirodi za osnovce, ne samo iz općine Novi grad”, istakla je Pecirep.

Iznad eko-kuće planirana je izgradnja dječjeg igrališta, kao i staza za vožnju biciklom i pješačenje. Do ovog izletišta juče se nije moglo doći jer je put bio neprohodan zbog snijega i leda.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *