Priče o bosanskim ženama

Podsjećanje na prosvjetiteljke, kraljice, književnice, naučnice, dobrotvorke, umjetnice, sve one velike žene bez kojih bi naše podneblje i naše vrijeme bili siromašniji.

Priče o bosanskim ženama

Kako bi se prisjetili stotina žena koje su oblikovale istoriju Bosne i Hercegovine, i ostavile neizbrisiv trag, te obilježavajući Međunarodni Dan žena, SPKD “Prosvjeta” Sarajevo i BZK “Preporod” organizuju promociju knjige “Priče o bosanskim ženama”, autorke Dragane Tomašević. Promocija će biti održana u prostorijama “Prosvjete”, ulica Sime Milutinovića Sarajlije 1, u Sarajevu, u utorak, 8. marta 2022. godine od 19 sati.

Naše heroine i njihovo djelo, koji su u velikom broju slučajeva neopravdano zaboravljeni, ovom knjigom se nastoji spasiti od zaborava. Dragana Tomašević nas podsjeća na prosvjetiteljke, kraljice, književnice, naučnice, dobrotvorke, umjetnice, sve one velike žene bez kojih bi naše podneblje i naše vrijeme bili siromašniji. Knjiga je nastavak zajedničke edicije “Preporoda” i “Prosvjete”.

Na promociji će pored autorke, Dragane Tomašević, o knjizi i bosanskim ženama govoriti Amina Šiljak-Jesenković i Sanjin Kodrić, za muzički dio su zadužene Lejla Čaušević i Marina Đorđević, a moderator večeri je Dejan Garić.

Na ovom zajedničkom druženju u duhu nekih prohujalih vremena, uz ugodan razgovor i dobro raspoloženje biće posluženi donekle zaboravljeni specijaliteti nekadašnjih okupljanja – a to su boza, sok od ruža, halva i domaća peciva.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *