Akcija prikupljanja olimpijskih suvenira

U organizaciji Gimnazije Obala, a s ciljem da 8. februara 2014. godine proslave Vučkov 30. rodendan, ekipa se organizovala i poziva vas da se svojim prilozima pridružite u postizanju njihovog cilja.

Vučko slagalica
Vučko slagalica

Skupljamo suvenire i stvari iz 1984. godie za izložbu koju ćemo postaviti 8. februara 2014. godine, u Historijskom muzeju. Namjera je da skupimo što više izvornih eksponata poput klizaljki, pepeljara, slika, pisama, plana izgradnje borilišta, statua Vučka, olimpijskih baklji… Pripremili smo tortu, a doći će nam i Vučko. Puhaćemo svijećice i hor će otpjevati rodendanske pjesme. Očekujemo dolazak dosta ljudi koji su bili u organizaciji Sarajevske olimpijade.

Pak pločica ZOI Sarajevo 84
Pak pločica ZOI Sarajevo 84

Želimo jednu prostoriju napuniti sa najmanje 700 eksponata. Dosad smo skupili oko stotinjak, pa vas molimo da potražite po kućama sve što vas podsjeća na 1984. godinu i tako nam pomognete u realizaciji ove ideje. Svaki eksponat će biti evidentiran i vraćen svom vlasniku. Mjesto prikupljanja eksponata je Galerija Boris SMOJE, a odgovorna osoba je Igor Smiljanić (kontakt telefon: 060 349 17 26).

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *