Prijave protiv tri lica iz Sarajeva zbog nereda u Širokom brijegu

U neredima je zapaljeno i policijsko voziloU sklopu nastavka istrage o događaju koji se desio 04. oktobra 2009. godine u Širokom Brijegu policijski službenici Federalne uprave policije podnijeli su Kantonalnom tužilaštvu Široki Brijeg prijave protiv tri lica i to: Z. H (1990), F. Dž. (1989) i Z. G. (1986) svi rođeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više krivičnih djela.

Postoji osnov sumnje da je Z. H. metalnom stolicom napao ovlašteno službeno lice dok je isto obavljalo poslove osiguranja, te metalnom šipkom oštetio dva policijska vozila, čime je počinio krivična djela „Napad na službeno lice u vršenju poslova sigurnosti” iz člana 359. i „Oštećenje tuđe stvari” iz člana 293. KZ FBiH.

Osnovano se sumnja da je F. Dž. pomenutog dana, također, učestvovao u neredima koji su se desili u Širokom Brijegu te da je svojim aktivnostima počinio krivično djelo „Učestvovanje u grupi ljudi koja spriječi službeno lice u vršenju službene radnje” iz člana 360. KZ FBiH.

Također, postoji osnov sumnje da je Z. G. 04. 10. 2009. godine učestvovao u neredima u Širokom Brijegu tukući se drvenim štapom, te na taj način počinio krivično djelo „Učestvovanje u tuči” iz člana 174. KZ FBiH.

Od imenovanih lica su uzeti iskazi, a svi predmeti su uz Službeni izvještaj predati nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Inače, do sada je, zajedno s navedenim, nadležnom tužilaštvu prijavljeno ukupno 14 identifikovanih lica (MUP ZHK – 6 i FUP – 8).

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *