Prijem povodom svjetske premijere filma Na putu

Jasmila Žbanić i Leon Lučev u BerlinuU organizaciji Ministrastva kulture i sporta FBiH, Fondacije za kinematografiju i Sarajevo Film Festivala u utorak je u Berlinu upriličen prijem povodom svjetske premijere filma Na putu Jasmile Žbanić, te promocije bh. kinematografije.

Uoči svjetske premijere koja će biti održana 18. februara u okviru glavnog, Takmičarskog programa jubilarnog 60. internacionalnog filmskog festivala u Berlinu, brojni filmski profesionalci, filmski autori i predstavnici medija iz cijelog svijeta došli su pozdraviti i poželjeti sreću rediteljici Žbanić, kao i glavnim glumcima Zrinki Cvitešić i Leonu Lučevu, te mnogobrojnoj filmskoj ekipi koja se okupila u Berlinu.

U ugodnoj atmosferi, među brojnim filmskim i kulturnim djelatnicima kao i predstavnicima najznačajnijih regionalnih i svjetskih medija predstavljen je i katalog Kinematografija Bosne i Hercegovine 2009/2010 Udruženja filmskih radnika Bosne i Hercegovine, te kao prilika za naredni susret najavljen 16. Sarajevo Film Festival koji će se održati od 23. do 31. jula 2010.

Među mnogobrojnim gostima prijemu su prisustvovali i predstavnici festivala u Kanu, Berlinu, Rimu, Edinburgu, Goteburgu, Lokarnu, Jerusalemu, Sofiji, Abu Dabiju, Lincu, Puli, Zagrebu…

Domaćini prijema bili su federalni ministar kulture i sporta Gavrilo Grahovac i direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *