Priprema djece za školu

Djeca uče slova i brojeve
Djeca uče slova i brojeve
U okviru projekta “Prevencija i pomoć kod poremećenih porodičnih odnosa”, koji realizuju sarajevska udruženja “River” i “Duga”, tokom juna i jula 2010. godine su završene aktivnosti pod nazivom “Priprema za školu”, namijenjene djeci uzrasta od 4 do 6 godina, koja ne pohađaju predškolsku nastavu.

Namjera projekta je da se tokom 9 sedmica djeci omogući da uz pomoć stručnih osoba budu upoznati sa osnovama znanja o slovima i brojevima.

Tokom nastave, održane u u prostorijama Udruženja “Duga” (Patriotske lige 33), Marina Nezirović, koordinatorica projekta i Sanja Matković, logoped, radile su sa 9 djece na savladavanju vještina pisanja i čitanja, prepoznavanje slova svog imena, pričanje priča, razgovaranje o tome kako se dijete osjeća i o čemu razmišlja, učenje slova i početak pisanja. Tokom ovih vježbi djeca su također upoznata i sa brojevima, oblicima kao i osnovama razvrstavanja i grupisanja predmeta te su upoznati sa osnovnim računskim operacijama i geometrijskim oblicima.

Predavači su tokom trajanja projekta koristili znanja iz literature koja danas predstavlja osnov pedagoškog pristupa rada sa djecom. Nastavi su prisustvovali i roditelji kojima je objašnjeno na koji način da nastave rad sa djecom kako bi stečeno osnovno predznanje za školu mogli upotpuniti i obogatiti.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *