Borbeni komplet za u grad

Priručnik “Borbeni komplet za u grad” download (pdf)

Ponukani neminovnošću izlaska “u grad” u momentima nadahnuća, a povućeni željom za druženjem, neophodnim sastankom koji se mora obaviti “licem u lice”, te poslovnim sastankom (obično vezanim za saradnju sa starijim kolegama i poslovnim partnerima koji baš i ne trpe moderno-tehnološku podršku elektronske komunikacije nego preferiraju završavanje posla “uživo”), kao i odlaskom do prodavnice u namjeri kupovine osnovnih životnih namirnica, “Centar za igru, šutnju i trpnju” je odlučio izdati nasušno potrebni priručnik “Borbeni komplet za u grad”.

Cilj nam nije zastrašivanje žive sile, niti širenje panike kod konstitutivnih naroda, a pogotovo ostalih, a ni, daleko bilo, najava ratnog stanja… već izgledna stvarna potreba za preživljavanje na ulicama Sarajeva i drugih bosanskohercegovačkih gradova u uslovima življenja (preživljavanja) u modernom društvu opijenom demokratijom, a realiziranog bezakonjem, kriminalom, krizom morala, izgubljenih vrijednosti, potpuno podleglog turbofolk miljeu u kojem je pucanj ekvivalent snazi argumenta.

>> Troje povrijeđeno u pucnjavi u Sarajevu

Svoj borbeni komplet za u grad možete preuzeti u najbližoj policijskoj stanici, ukoliko uspijete živi stići do nje, te u svim mjesnim centrima Civilne zaštite, dok sam priručnik za upotrebu možete “skinuti” OVDJE.

Nakon detaljnog pregleda ove verzije “Borbenog kompleta za u grad”, pozivamo Vas da ga dopunite prema vlastitim potrebama i željama.

Slijedi Priručnik za upotrebu “Borbeni komplet za u grad”… koji možete skinuti i OVDJE

RUKSAK
Sarajevo, u džak bi te strp'o, pa sa tobom pobjeg'o odavde. (naziv grada mijenjati prema nahođenju)
Ruksak ima dovoljno prostora za smještanje osnovnih namirnica za preživljavanje (vidi u nastavku). Osim prostora tu je i mnogo pregrada i zakački koje su osim zbog kamuflažnih razloga i dodatno funkcionalne, pa za njih možete zakačiti različite vrste dodatne opreme (npr. čuturice za vodu). Proizvodi se u četiri varijante:
– dječiji (2 litra),
– gradski (4 litra i 2 decilitra),
– poslovni (5 litara i kafa),
– penzionerski (sa ugrađenim omamljivačem poštara)

JAKNA
obuci me, u predgrađu, kraj vozova što prolaze
Ekskluzivna jakna sa tri lica, pogodna za sva doba dana. Nevjerovatna je lakoća promjene izgleda u cilju prilagođavanja okruženju u kojem se nalazite. Jednostavnim zaokretom imate priliku izgledati nevidljivo i po mraku i po danu bez obzira jeste li na asfaltu, zelenoj površini ili se nalazite u poslovnom ambijentu, sve što treba je da zažmirite i sve želje će Vam se ostvariti. Jakna je rastegljiva i prilagodljiva raznim dimenzijama nosioca, kao i eventualnim pancirnim dodacima “ispod”. Postavljena je čistom runskom vunom u cilju savladavanja mogućeg dužeg boravka u ekstremnim uslovima, a prilagodljiva je i napuhivanju zrakom pri čemu služi kao ublaživač neposrednog udarca u predjelu tijela nosioca, a može se iskoristiti i kao pogodno plovilo u rijakama, jezerima i moru.

PANCIR
ružičasta beiha, fleš, surova reala
Značaj pancirne zaštite nije potrebno posebno objašnjavati. Uvijek i na svakom mjestu, ne bilo Vam mrsko, nabacite pancirni prsluk. Vrlo se lako može smjestiti ispod predložene jakne, a uvećava mogućnost preživljavanja i odbrane u slučaju direktno upućenog puščanog projektila, kao i iznenadnog rikošeta. Pogodan i u odbrani u razmjeni bliskih udaraca, jer svojim sastavom spremno ublažava direktne udarce do razine gelera.

DUGE GAĆE
mašimo ćunama
Nikad, ni za živu glavu, a upravo zbog nje, ne napuštajte svoje utočište bez rezervnih dugih gaća, koje imaju multifunkcionalnu ulogu. Osim preživljavanja u ekstremnim uslovima, njihova uloga je upečatljiva i u trenucima uneređivanja od straha izazvanog eventualnom nepodopštinom, izljevom sile i razmjene vatre između sukobljenih strana u gradu. Duge gaće će biti sasvim prihvatljive i za pod glavu u slučaju da se nalazite u bezjastučnom prostoru, a prispalo Vam se. Nepotrebno je napominjati vrijednost ovog odjevnog predmeta u okviru borbenog kompleta, a koje se odnosi na očuvanje budućnosti i potomstva. Gdje god bili, u kakvim god uslovima, utoplite genitalije!

ČIZME
svi vide niko da prizna, koja to gazi nas čizma
Za zaštitu donjih ekstremiteta kao i cjeline organizma, preporučujemo gumene čizme za u grad, koje osim originalnosti imaju i funkcionalnu notu. Ovom vrstom obuće ćete uspješno savladavati prepreke poput rupa u centru grada koje za padavina budu ispunjene prskajućom mutnom vodom, u slučajevima niskih temperatura guma ima svojstvo zagrijavanja hladnih tabana, dok u eventualnosti potrebe za bijegom u ovakvoj obući možete pregaziti i vodene tokove.

ŠLJEM I BRILE ZA U GRAD
ispod šlema mozga nema
Uvijek i na svakom mjestu koristite pogodnost zaštite šljemom i brilama. Bilo da ste na ulici, u prirodi ili u zatvorenom prostoru noćnog kluba, šljem će Vam sačuvati lobanju, a brile oko sokolovo. Upotreba šljema, osim u kevlarskoj zaštiti od puščanog zrna, je pogodna i u zaštiti od grada (tuče), smeća s balkona, daske sa novogradnje najnovijeg tržnog centra ili da Vam šta slučajno ne padne na pamet, dok će brile preduprijediti da Vam bilo šta upadne u oko, bilo da se radi o prašini, smogu, štrcanju ili kamičku ispaljenom ispod točka uzavrelog “benvejca” na semaforu.

PRVA POMOĆ
krenem obalom, koju dobro znam
Prva pomoć Vam može spasiti život ili život povrijeđenom do Vas. Sastoji se od prvog zavoja (moguć odabir boje i dezena) kojim možete previti ranu od metka i druge povrede kako bi izbjegli krvarenje i smrt dok ne stignete do prve stanice hitne pomoći, bašlije (za hvatanje zavoja), žileta (za brzo i lagano rezanje zavoja). Napomena: Koliko god se situacija činila beznadežnom, žilet NE koristiti za rezanje vena.

NAMIRNICE
Vino piju nane, age Sarajlije (naziv vinopija mijenjati prema nahođenju)
Uvijek sa sobom nosite nešto hrane, ukoliko zbog eventualne policijske intervencije ili više njih budete onemogućeni probiti se do svog doma (koji još uvijek smatrate sigurnim utočištem bez obzira što su Vam već “odradili” zlato, pare, laptop, digitalac, slike i goblene, iza sebe ostavljajući razvaljenu bravu, razbijen prozor, isprevrtane ormare, rezove na namještaju). Preporučuje se upotreba isprobanog i nadaleko čuvenog “smeđeg lunch paketa” koji sadrži sve osnovne namirnice koje zadovoljavaju dnevnu potrebu prehrane individue, a provjereno može trajati i po tri dana u ekstremnim uslovima opsade ili opkoljavanja.

Priručnik “Borbeni komplet za u grad” download (pdf)

“Centar za igru, šutnju i trpnju”

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *