Problemi centra Skenderija sa dostavom plina

Centar Skenderija u 20. vijekuCentar Skenderija je prošli četvrtak ostao bez napajanja plinom, koji je nakon dva-tri dana ponovo pušten.

Radi se o nastavku problema s kojima se suočavaju nadležni iz Skenderije, s obzirom na to da je prije mjesec zbog dugovanja za neplaćenu struju prijetilo isključenje i ovog energenta.

Neplaćeni računi za komunalije dolaze na naplatu, a kako nam je jučer kazao direktor Centra Suad Džindo, plin je isključen zbog duga od 120 hiljada KM za prva dva mjeseca ove godine.

“Iz Ministarstva kulture i sporta Kantona, koje nama duguje 150 hiljada KM, obećali su da će to isplatiti, što će nam biti dovoljno da platimo račune za plin. Ovih dana ponovo ćemo imati probleme i sa električnom energijom, a opomena pred isključenje je već stigla”, ističe Džindo.

Kako je Oslobođenje nedavno pisalo, najveći razlog zašto se došlo u ovakvu situaciju su dugovanja prema Centru Skenderija. Naime, više od 700 hiljada KM duguje 26 klubova, koji svakodnevno treniraju i igraju utakmice na ovom mjestu, a samo za plaćanje komunalija Skenderija godišnje izdvaja 1,5 miliona KM.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *