Probudite se preko puta Parkuše

SumeroVolonteri Lokalnog volonterskog servisa, koji djeluje u okviru Saveza udruženja za pomoć osobama sa mentalnom retardacijom FBiH “Sumero”, u Sarajevu će 13. juna 2009. godine organizovati tradicionalnu manifestaciju “Probudite se!”.

Cilj manifestacije je pružanje podrške i promocija istinskih mogućnosti djece sa posebnim potrebama, te prikupljanje sredstava za podršku radionica. Manifestcija će biti održana na Trgu djece Sarajeva, preko puta sarajevske Parkuše.

Manifestacija će biti otvorena prodajnom izložbom radova u 10 sati, a nastavljena slikarskom kolonijom “Maja i prijatelji”, dodjelom sredstava “Sumero” volontera za projekte “Razvoj radionica u BiH”, poetskim druženjem te zabavnim programom sa poznatim osobama.

Očekuje se učešće više od 450 djece, roditelja i volontera. Ove će godine na manifestaciji učestvovati 38 organizacija iz Bihaća, Tuzle, Doboja, Odžaka, Fojnice, Banja Luke, Jajca, Mostara, Rudog, Širokog Brijega, Bijeljine, Bugojna, Sarajeva, Gradačca, Zenice, Gračanice, Prozor-Rame, Livna, Pazarića, Novog Travnika i drugih gradova.

Učešće u manifestaciji su potvrdili Sarajevo Drum Orchestra, Kice, Amel Ćurić, Regina, Halid Bešlić, Din i drugi.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.