Programi za mlade novinare i studente novinarstva

Mediacentar SarajevoMediaCentar Sarajevo Vas poziva da se prijavite na nove cikluse specijalističkih programa za mlade novinare i studente novinarstva:

“Izvještavanje o radu javnih institucija”, u saradnji sa European Journalism Center i Reuters Fondacijom.
i
“Izvještavanje o marginaliziranim društvenim grupama”, uz podršku Ambasade Velike Britanije i DFID

Mladi novinari i studenti novinarstva iz Bosne i Hercegovine će, tokom programa, saznati više o metodama praćenja i izvještavanja o radu javnih institucija, kao i o položaju različitih manjinskih grupa u Bosni i Hercegovini (uključujući rodne i spolne manjine, osobe sa invaliditetom, etničke i vjerske manjine u BiH).

Pored toga, moduli treninga obuhvataju i osnovne tehnike istraživačkog novinarstva i pravljenja priče za web formate (kreiranje sineopsisa, nalaženje i obrada izvora, tehnike intervjua, snimanje audio i vizuelnih elemenata, pisanje za web…)

Ciklusi oba programa traju ukupno četiri mjeseca, od oktobra/novembra 2009. do februara 2010. godine, a obuhvataju “Face to Face” treninge, on-line metodu učenja i mentorski rad sa nekim od najboljih trenera/novinara u BiH.

Tokom programa polaznici rade na svojoj istraživačkoj priči uz pomoć svojih trenera/mentora. Sve priče se rade u web formatu, uz video i audio elemente.

Gotovi radovi će bitio objavljeni na web portalu Mediacentra, MC Online – www.media.ba kao i na drugim zainteresovanim web portalima u regiji.

Program je otvoren za studente i studentice završnih godina studija žurnalistike iz BiH, te novinare i novinarke do pet godina iskustva iz svih medija iz BiH. Posebno ohrabrujemo novinare i novinarke iz lokalnih medija da se prijave na konkurs!

Za više informacija o uslovima prijavljivanja na oba programa posjetite web stranicu media.ba, ili stupite u kontakt putem e-mail adrese trening@media.ba ili telefona 033 715 840.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *